-
A rare TerroirMOREWhere the alpine landscape disappears into the seaOREALIOS GAEAVINE GROWERS OF ROBOLA CEPHALONIA
The land of Robola
The waves of the Ionian Sea quench their thirst on its shores, as the evening breeze rises like a magical veil to offer life-giving breaths to the diverse natural landscape of Mt. Ainos, the National Park which towers above Kefalonia with its beauty and massiveness. There, in this rare co-existence of Mountain and Sea, resides the “OREALIOS GAEA”, the land of Robola…

Omala. Our land.
The Vineyard
Our Wines

Robola Barrel, PDO Robola of Kefalonia
Fermented and aged for 6 months in French oak barrels. Subtle oak aromas on a citrus palette. Can be enjoyed immediately after its release and up to 5 years later.

Nouvelle Epoque Μαυροδάφνη
Το Nouvelle Epoque Μαυροδάφνη είναι η μονοποικιλιακή ξηρή έκφραση της εμβληματικής ερυθρής ποικιλίας Μαυροδάφνη, η οποία καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Κεφαλονιά. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αυτού του κρασιού προέρχονται από προφυλλοξηρικούς αμπελώνες της Παλλικής, οι οποίοι αποδίδουν μόλις 400 κιλά/στρέμμα. Το κρασί ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και είναι εσοδείας του 2020.
Αρώματα μαύρων φρούτων, με κυρίαρχο αυτό του δαμάσκηνου, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική φυτικότητα της δάφνης και του ευκαλύπτου. Νότες σοκολάτας, καφέ, καθώς και φύλλων καπνού και γλυκών μπαχαρικών από τη δωδεκάμηνη ωρίμαση σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Ευνοείται με την παλαίωση, προσδίδοντας αρώματα μελανιού και πίσσας. Κρασί γεμάτο στο στόμα, με μέτρια οξύτητα και τανίνες και βαθύ πορφυρό χρώμα. Ταιριάζει εξαιρετικά με πλούσια μαγειρευτά κρέατα αλλά και πιπεράτα πιάτα.

Glykorogos
In this rare land, which is made from the brilliant combination of mountain and sea, generation to generation, the 300 vine growers of “Orealios Gaea” are cultivating their vineyards and producing the unique wines of Cephalonian tradition. The grapes that are intended for the Glykorogos, originate from many different vineyards all over Cephalonia, that are cultivated with traditional techniques and give exquisite quality.
TASTING NOTES
This explosive combination of mountain and sea of Cephalonian land, gives the Glykorogos, aromas of strawberry marmalade, cherries and roses, with notes of lavender and cinnamon, and touches of bitter chocolate and caramel. A sweet and balanced wine.
VINIFICATION
o Harvest from the beginning till the end of August.
o Condensation of sugars (sundried grapes).
o Fermentation in stainless still tanks.
o Inoculation with yeast of mild cultivation.
o Controlled temperature of fermentation 15-17◦C.
o Capping with DIAM.
VARIETAL COMPOSITION
o Mavrodaphne (60%) and Muscat (40%).
TECHNICAL DATA
o Alcohol/Vol: 15.0%
o Total Acidity: 5.5 g/L (TA)
o pH: 3.75
o Residual sugar: 130.0 g/L





